10 Dakikada Çilek Düşü Muhallebi

RenkliDusler

Active member
10 Dakikada Çilek Düşü Muhallebi Tanımı İçin Gereçler

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
Çilek sosu için:

  • 1 kase dolusu çilek
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı şeker
Üzeri için

  • Çilek, fıstık, hindistan cevizi
10 Dakikada Çilek Düşü Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle muhallebisi için krema hariç bütün materyalleri tencereye ek edip ocağa koymadan evvel yeterlice bir karıştırılır.
  2. Muhallebinin altını açıp yoğunlaşıp göz göz oluncaya kadar orta ateşte daima karıştırarak pişirilir.
  3. ondan sonrasında altı kapatılır kreması eklenir ve hazırlamak istediğiniz kuplara yahut kaselere eşit ölçüde üstünde iki parmak eksik olacak biçimde paylanır – soğumaya bırakılır.
  4. O sırada çilek sosu hazırlamak için ufak bir tencereye tüm gereçleri ekleyip yoğunlaşana kadar karıştırılır.
  5. Yoğunlaştıktan daha sonra çilekleri süzgeçten geçirilir ki pürüzsüz bir kıvam elde edebilelim (benim çileklerim dondurulmuştu o yüzden ben bu türlü yaptım siz dilerseniz evvel çilekleri blender edip de yapabilirsiniz).
  6. Kuplara paylaştırdığınız muhallebilerin üzerine eşit biçimde dökülür ve buzdolabında soğumaya bırakılır.
  7. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyin ????????afiyet olsun.
  8. Not:Mevsimine nazaran sosunu değiştirebilirsiniz kiwi, frambuaz, bal kabağı, hurma, ahu dudu yahut benim üzere buzluktan kullanım
    ☺
    .
Benim büyük kulplarda 7 adet cıktı ancak küçüklerde 10 tane rahat çıkar
☺
.

  • Tariflerimin görüntülerini instagram da bulabilirsiniz.
10 Dakikada Çilek Düşü Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst