2 Kişilik Muhallebili Kadayıf

RenkliDusler

Active member
2 Kişilik Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Gereçler

Kadayıf için;

  • 200 gr kadayıf
  • 1 avuç fındık yada ceviz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı margarin
Muhallebi için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı mısır nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
2 Kişilik Muhallebili Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle kadayıfımız için bi teflon tavada margarinimizi eritiyoruz, kırık kadayıfımızı koyuyoruz.
  2. Üzerine şekerimizi katıyoruz ve kırdığımız fındıkları ekliyoruz yavaş yavaş kavurmaya başlıyoruz.
  3. Güzelce kadayıfımız kızardıktan daha sonra altını kapatıyoruz.
  4. sonrasındasında bir tencereye muhallebinin bütün materyallerini koyup karıştırarak pişiriyoruz, balon balon olduktan daha sonra altını kapatıyoruz.
  5. Bir borcama yada tepsiye hazırladığımız kadayıfın yarısını koyuyoruz, düzlüyoruz.
  6. Ortasına pişirdiğimiz muhallebiyi döküyoruz onun üzerinede geri kalan kadayıfımızı yerleştiriyoruz.
  7. 1 -2 saat dinlendikten daha sonra, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
2 Kişilik Muhallebili Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst