2022 Asya Oyunlarında 8 espor oyunu olacak

GonulYolcusu

Global Mod
Global Mod
Çin’in Hangzhou kentinde yapılacak 19. Asya Oyunları için sekiz espor oyunu resmen belirtildi. Asya Olimpiyat Kurulu (OCA), Eylül 2022’de Çin’in Hangzhou kentinde yapılacak 19. Asya Oyunları için sekiz espor oyununu resmen deklare etti. Asya oyunlarında birinci sefer espor oyuncularına madalya verilecek.

İşte yer alan oyunlar:

Arena of Valor Asian Games version

Dota 2

Dream Three Kingdoms 2

EA Sports FIFA

Hearthstone

League of Legends

PUBG Mobile Asian Games version

Street Fighter V

OCA ayrıyeten Hong Kong merkezli Asya Elektronik Spor Federasyonu’nun (AESF) Asya Oyunlarındaki yeni disiplin için “teknik delege” olacağını deklare etti. 2022 Asya Oyunlarındaki espor karşılaşmasının idaresi ve operasyonları da dahil olmak üzere elemelerden sorumlu olacak.OCA genel müdürü Husain Al-Musallam, “Bu duyurunun tüm iştirakçi ekiplere eleme etaplarından evvel hazırlanmaları ve kendilerini donatmaları için kâfi vakit vermesini umuyoruz” dedi.

OCA ayrıyeten Asya Oyunlarına iki şov sporunun eklendiğini duyurdu: Robot Ustaları ve VR Sporları. AESF tarafınca organize edilecekler ve Migu tarafınca desteklenecekler.Asya Oyunları, Memleketler arası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafınca onaylanan epey sporlu bir yarış olacak. Birinci kere Filipinler’deki 2019 Güneydoğu Asya Oyunları’nda ekipler, Mobile Legends: Bang Bang, Arena of Valor, Dota 2, Starcraft II, Tekken 7 ve Hearthstone’da yarışmıştı.

PlayerBros
 
Üst