RenkliDusler
Active member
40 Kişilik Pasta Tanımı (Hazır Pasta Almaya Son) İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
40 Kişilik Pasta Tanımı (Hazır Pasta Almaya Son) Fotoğraflı Yapılışı
								- 16 adet yumurta
 - 2 su bardağı şeker
 - 2 paket kabartma tozu
 - 2 paket vanilya
 - 1 su bardağı soğuk su
 - 3 su bardağı un
 
- Hazır pastacı kreması
 - 1 kiloya yakın çilek
 - 6 adet muz
 
- 1 kutu çilekli süt
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta aklarını sarılarını farklı ayrı kaplara alıyoruz.
 - Aklatına bir çimdik tuz atıp krem santi kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
 - Olup olmadığını kabınızı aykırı çevirerek anlayabilirsiniz kaymıyorsa yeterlice kaba yapıştıysa hazır.
 - Sarılarına şekeri ekleyip krema kıvamına gelene kadar yeterlice çırpıyoruz. Suyu ekleyip yeniden çırpıyoruz.
 - daha sonrasında un ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip tekrar çırpıyoruz.
 - Bu karışım sert olmalı ekmek hamuru üzere değil koyu spatulayu kaldırdığınızda akmayacak bir kıvam olmalı. Bu kıvamı tutturduysanız un eklemeyi bırakın benimki 3 bardak aldı lakin gereç ölçülerine yumurta boyutuna bakılırsa değişim gösterir.
 - Hazır olan bu karışıma yumurta aklarından ufak ufak ekleyip spatulayla karıştırın, dikkat burda çırpıcı mikser kullanmıyoruz.
 - Alttan üste döndüre döndüre karıştırıyoruz.
 - Bütün gereç birleştikten daha sonra tepsiye yağlı kağıt koyup üzerine ayarlanabilir kalıbımızı koyuyoruz benim kalıbım dikdörtgen kalıptı boyutu 2 a4 kağıdına yakın mezurayla ölçmedim.
 - hiç bir biçimde kalıba yağlama süreci yapmıyoruz.Sallama vurma üzere sert davranışlardan kaçınıyoruz.
 - 180 derece işittiğimiz fırına tepsimizi koyup biraz kabardıktan daha sonra ayarını 160 a düşürüyoruz ufaktan demleniyor.
 - İlk 30 dk kapağı açma!.
 - Kokusu çıktıysa kabardıysa aslına bakarsan ben piştim diye bağırır kürdan testi yapın fırının kapağını aralayın lakin fırından çıkarmayın sönmesin.
 - İlk sıcağı çıktıktan daha sonra fırından çıkartıp kenarları bıçak ile sıyırın yağlı kağıdı sökün fırın teline koyun ki terleme yapmasın.
 - İyice soğuduktan daha sonra strece sarıp dolaba atın 1 gün bekletin vaktiniz yoksa en az 4 saat bu süreç keserken dağılmaması için hayli değerli.
 - Dinlenen pandispanyayı kesme aparatınız var ise onunla yoksa uzun kürdanlar kullanarak işaretleme yapıp o kürdanların üzerinden ekmek bıçağıyla kesin, ben 4 modül kestim ancak bıçakla daha güç olur kesmesi 3 de kesseniz olur.
 - Ben pastamı çilekli muzlu yaptım bunun için sprey şişesine çilekli süt koydum kalıbımı temizleyip kuruttuktan daha sonra pişerken en üstte kalan katı en altına koydum spreyle azcık ıslattım.
 - Ben sayfamda tanımı bulunan pastacı kreması ve hazır pasta kreması kullandım siz bilirisiniz.
 - Pastacı kreması yapacaksanız en alt kata ağır bir biçimde pastacı kreması koyup eşit yayın üzerine dilimlenmiş çilek leri yayın çileklerin kuru olduğundan emin olun.
 - Üzerine orta katı koyup tekrar ıslatın hazır pasta kremasını 2 paket koyup eşit yayın muzları dizin, ben şuan 3 modül kestiğinizi düşünerek tanımı yazıyorum siz 4 kesebildiyseniz orta kat hazır öbürleri kendi yaptığınız pastacı kreması.
 - böyle kalıbın ortasında döşediğiniz pastanın pişerken en altta kalan kısmını en üste koyup elinizle yavaşça hafifçe bastırın gereçler pandispanyaya yapışsın.
 - Üzerini sarı dolaba koyun en az saat bekletin.
 - daha sonrasında çıkarın bıçakla sıyırıp kalını alın ve dilediğiniz üzere süsleyin.
 
40 Kişilik Pasta Tanımı (Hazır Pasta Almaya Son) Fotoğraflı Yapılışı