40 Kişilik Pasta Tanımı (Hazır Pasta Almaya Son)

RenkliDusler

Active member
40 Kişilik Pasta Tanımı (Hazır Pasta Almaya Son) İçin Malzemeler

  • 16 adet yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 3 su bardağı un
İçi için;

  • Hazır pastacı kreması
  • 1 kiloya yakın çilek
  • 6 adet muz
Islatmak için;

  • 1 kutu çilekli süt
40 Kişilik Pasta Tanımı (Hazır Pasta Almaya Son) Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta aklarını sarılarını farklı ayrı kaplara alıyoruz.
  2. Aklatına bir çimdik tuz atıp krem santi kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  3. Olup olmadığını kabınızı aykırı çevirerek anlayabilirsiniz kaymıyorsa yeterlice kaba yapıştıysa hazır.
  4. Sarılarına şekeri ekleyip krema kıvamına gelene kadar yeterlice çırpıyoruz. Suyu ekleyip yeniden çırpıyoruz.
  5. daha sonrasında un ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  6. Bu karışım sert olmalı ekmek hamuru üzere değil koyu spatulayu kaldırdığınızda akmayacak bir kıvam olmalı. Bu kıvamı tutturduysanız un eklemeyi bırakın benimki 3 bardak aldı lakin gereç ölçülerine yumurta boyutuna bakılırsa değişim gösterir.
  7. Hazır olan bu karışıma yumurta aklarından ufak ufak ekleyip spatulayla karıştırın, dikkat burda çırpıcı mikser kullanmıyoruz.
  8. Alttan üste döndüre döndüre karıştırıyoruz.
  9. Bütün gereç birleştikten daha sonra tepsiye yağlı kağıt koyup üzerine ayarlanabilir kalıbımızı koyuyoruz benim kalıbım dikdörtgen kalıptı boyutu 2 a4 kağıdına yakın mezurayla ölçmedim.
  10. hiç bir biçimde kalıba yağlama süreci yapmıyoruz.Sallama vurma üzere sert davranışlardan kaçınıyoruz.
  11. 180 derece işittiğimiz fırına tepsimizi koyup biraz kabardıktan daha sonra ayarını 160 a düşürüyoruz ufaktan demleniyor.
  12. İlk 30 dk kapağı açma!.
  13. Kokusu çıktıysa kabardıysa aslına bakarsan ben piştim diye bağırır kürdan testi yapın fırının kapağını aralayın lakin fırından çıkarmayın sönmesin.
  14. İlk sıcağı çıktıktan daha sonra fırından çıkartıp kenarları bıçak ile sıyırın yağlı kağıdı sökün fırın teline koyun ki terleme yapmasın.
  15. İyice soğuduktan daha sonra strece sarıp dolaba atın 1 gün bekletin vaktiniz yoksa en az 4 saat bu süreç keserken dağılmaması için hayli değerli.
  16. Dinlenen pandispanyayı kesme aparatınız var ise onunla yoksa uzun kürdanlar kullanarak işaretleme yapıp o kürdanların üzerinden ekmek bıçağıyla kesin, ben 4 modül kestim ancak bıçakla daha güç olur kesmesi 3 de kesseniz olur.
  17. Ben pastamı çilekli muzlu yaptım bunun için sprey şişesine çilekli süt koydum kalıbımı temizleyip kuruttuktan daha sonra pişerken en üstte kalan katı en altına koydum spreyle azcık ıslattım.
  18. Ben sayfamda tanımı bulunan pastacı kreması ve hazır pasta kreması kullandım siz bilirisiniz.
  19. Pastacı kreması yapacaksanız en alt kata ağır bir biçimde pastacı kreması koyup eşit yayın üzerine dilimlenmiş çilek leri yayın çileklerin kuru olduğundan emin olun.
  20. Üzerine orta katı koyup tekrar ıslatın hazır pasta kremasını 2 paket koyup eşit yayın muzları dizin, ben şuan 3 modül kestiğinizi düşünerek tanımı yazıyorum siz 4 kesebildiyseniz orta kat hazır öbürleri kendi yaptığınız pastacı kreması.
  21. böyle kalıbın ortasında döşediğiniz pastanın pişerken en altta kalan kısmını en üste koyup elinizle yavaşça hafifçe bastırın gereçler pandispanyaya yapışsın.
  22. Üzerini sarı dolaba koyun en az saat bekletin.
  23. daha sonrasında çıkarın bıçakla sıyırıp kalını alın ve dilediğiniz üzere süsleyin.
Ben bu tarifle pasta satışı yapıyorum ve bu 40 kişilik pasta suan dışardan almaya kalksanız 900 lerden başlıyor. Siz 270 tl ye bu biçimde devasa bir pasta yapmış oluyorsunuz.

40 Kişilik Pasta Tanımı (Hazır Pasta Almaya Son) Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst