RenkliDusler
Active member
Ağlayan Pasta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 3 adet büyük uzunluk yumurta
 - 3 kahve fincanı toz şeker
 - 3 kahve fincanı un (Tepeleme)
 - 1 kahve fincanı süt
 - 1 kahve fincanı sıvı yağ
 - 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 
- 1 su bardağı süt (250 ml)
 
- 1 paket krem şanti
 - 1 su bardağından bir parmak eksik süt(200 ml lik bardak kullandım)
 
- 1 paket çikolata sos
 - 2 su bardağı süt (200 ml lik bardak kullandım)
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
 - çabucak sonrasında süt sıvı yağ ve kakaoyu ekliyoruz güzelce karıştırıp ondan sonrasında kabartma tozu vanilya ve unu eleyerek ekliyoruz.
 - Sıvı yağ ile yağlanmış dikdörtgen borcama döküyoruz.
 - Evvelden ısıtılmış 170 derece de pişiriyoruz.
 - Kekimiz çıktıktan daha sonra her tarafına eşit gelecek biçimde süt ile ıslatıyoruz.
 - Büsbütün soğuduktan daha sonra krem şanti ile kaplıyoruz. bu türlü dolapta dinlendiriyoruz.
 - Bu ortada çikolatayı 2 su bardağı sütle hazırlıyoruz. Çikolata sosumuzu daima karıştırarak soğutuyoruz
 - Büsbütün soğuduktan daha sonra pastamızın üzerine eşit bir biçimde yayıyoruz. Ben hiç bir biçimde spatula kullanmadım.
 - Borcamı ileri geri sağ sol yaparak yaydım, deneyecek olanlara afiyet olsun.
 
Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı