RenkliDusler
Active member
Armut Pastası Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için ;
Not EkleTanımı Yazdır
								Hamuru için ;
- 4 adet yumurta sarısı
 - 1 çay bardağı pudra şekeri
 - 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (Margarinde olur)
 - 1 çay kaşığı vanilya özütü (Yoksa koymayabilirsiniz)
 - Yarım paket kabartma tozu
 - 1,5 su bardağı dolusu un
 
- 4 adet yumurta beyazı
 - 1 çay bardağı şeker
 - 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
 
- 3 adet armut
 - 1 adet elma (İsteğe nazaran)
 - 1 çay bardağı kuş üzümü
 - 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
 - 1 yemek kaşığı şeker
 
- 2 adet armut
 - 1 yemek kaşığı pudra şekeri
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için gereçleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz, pasta kalıbımıza kenarları yüksek olucak biçimde elimizle yerleştiriyoruz.
 - İçi için; meyveleri küp küp doğrayıp tavaya alıyoruz.
 - Şeker ekleyip 5 dk kadar ocakta orta ateşte karıştırıyoruz.
 - Ocaktan alıp içine kuş üzümü ve ceviz ekleyip tekrar karıştırıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
 - Köpük için yumurta beyazını şekerle çırpıp sert bir kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz.
 - İçine 2 yemek kaşığı yoğurt ekleyip spatula sayesinde karıştırıyoruz.
 - Kalıbımızın içine armutlu iç harcımızı koyuyoruz.
 - Üzerine köpüğümüzü koyuyoruz.
 - Üzerine pudra şekeri serpiştiriyoruz, armutları ince dilimler halinde kesip sırasıyla tepsinin üzerine diziyoruz.
 - 180 derece fırında 45-50 dk ortası denetimli biçimde pişiriyoruz.
 - Çıkınca yarım saat kadar dinlendirip kalıptan çıkarıyoruz.
 - Üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun 
	
	
		
		
	
	????????