RenkliDusler
Active member
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 3 adet ayva
 - 3’er yemek kaşığı toz şeker
 - 1 adet çubuk tarçın
 - 10-12 adet karanfil
 - Yarım su bardağı su
 
- 1 adet limon
 - 1 litre su
 
- Kaymak
 - Ceviz
 - Antep fıstığı
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kaba su doldurup, limonumuzu sıkıyoruz.
 - Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartıp ayvanın kabuğunu soyuyoruz.
 - Bu kademede çıkarttığınız çekirdekleri farklı bir yerde biriktiriyoruz, pişirme esnasında tatlımıza renk vermesi için kullanacağız.
 - Hazırlamış olduğumuz ayvaları limonlu suda bekletiyoruz, ayvaların kararmaması için bu değerli.
 - Tüm ayvalar için birebir süreci yaptıktan daha sonra pişirme kabımıza ayvaların orta kısımları üstte kalacak biçimde yerleştiriyoruz.
 - Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekliyoruz. Ayvaların her birinin üzerine 3 yemek kaşığı toz şekeri döküyoruz.
 - Suyu da tencereye ekledikten daha sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan daha sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirin. Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan daha sonra ocaktan alabilirsiniz.
 - Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın.
 - Kaymak ve ceviz ile süsledim siz paşa gönlünüz ne isterse ona göre süsleyebilirsiniz 
	
	
		
		
	
	afiyet olsuunn ????