Baklava (Ev İmali Cevizli Enfes)

RenkliDusler

Active member
Baklava (Ev Üretimi Cevizli Enfes) Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım limon
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 4,5 su bardağı un
İçi için;

  • Ceviz istediğiniz kadar (Fındıkta olur)
Üzeri için;

  • 250 gram margarin ya da tereyağı
Şerbeti için;

  • 1 kg şeker yani 5 su bardağı
  • Attığınız şeker ölçüsü kadar su 5 su bardağı kadar
  • Çeyrek limon (Yarıma yakın)
Baklava (Ev İmali Cevizli Enfes) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Herkese karlı bir günden merhaba????
    ❄
    ☃
    Evvel geniş bir kaba yumurtalarımızı kıralım. Akabinde yağı yoğurdu atıp karıştıralım.
  2. En son unu atarak yoğurmaya başlayalım. Kıvama gelince hamur kendine gelsin diye 10 dakika beklettim ben siz bekletmeyebilirsiniz.
  3. Hamurumu ceviz büyüklüğünde 15 modüle ayırdım. Merdane ile nişastaya bulayarak açtım.
  4. Tek tek hepsini açıp daha sonra açtıklarımı üst üste koyup yeniden açtım. Fırın tepsime bakılırsa hamurumu ayarladım. En alt katmanı koyduktan daha sonra ceviz serpiştirdim. Orta ara ceviz koydum azar azar.
  5. Ceviz koyma işi bitince en son hamurumla üzerini kapattım. Üzerini kapattıktan daha sonra dilim dilim kestim. Kare kare formunda kestim. Kestikten daha sonra en üst katmanına erittiğim yağı sürdüm.
  6. Fanlı ayarda 150 derecede pişirdim. Üzeri kızarıncaya kadar. Yaklaşık 40-45 dakika fırınınıza bakılırsa denetimli pişirin.
  7. O sıra şerbetimizi pişirelim. Şerbet azıcık yoğunlaşacak. Şerbetimiz ılıyınca tatlımızın üzerine dökelim. Şerbette tatlı da ılık olacak. Şerbetini çeken baklavamız hazır. Afiyet bal şeker olsun????????
    ❤
Baklava (Ev Üretimi Cevizli Enfes) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst