Baklava

RenkliDusler

Active member
Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 200 gram çekilmiş ceviz içi
  • 250 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
Şerbet için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu
Süslemek için:

  • İnce çekilmiş fıstık
Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın.
  2. Şekeri su ile bir arada karıştırarak kaynatın.
  3. 10 dakika kaynadıktan daha sonra limon suyunu da ek ederek 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
  4. Tereyağı bir tavada ağır ağır eritip sıvayağı da ekleyip karıştırın.
  5. Tezgaha yufkayı uzunlamasına koyup fırça sayesinde her yerine yağ sürüp üzerine ceviz koyun.
  6. ondan sonrasında uç kısmından başlayarak yufkayı hayli sıkı olmayacak biçimde oklavaya sarıp sağ ve soldan ortaya yanlışsız büzüp oklavayı çıkarın.
  7. Yufkalar bitene kadar bu süreci yinelıyoruz.
  8. Ben tepsiye sıra sıra dizip üç eşit modüle kestim.
  9. Geriye kalan yağı yufkaların üzerine gezdirip evvelde ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  10. Fırından çıkarttıktan daha sonra üzerine şerbetini döküp çekmesini bekleyin.
  11. Üzerine fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz.
Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst