Balkabaklı Muffin

RenkliDusler

Active member
Balkabaklı Muffin Tanımı İçin Gereçler

  • 1,5 bardak un
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 0,5 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 0,75 çay kaşığı muskat cevizi (toz)
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak balkabağı püresi
  • 1 adet yumurta
  • yarım bardak zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • yarım çay kaşığı karanfil
  • 1 paket vanilya
Balkabaklı Muffin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Şeker, kabak püresi ve yumurta mikser ile çırpın.
  2. Yağ ve limon suyu ekleyin.
  3. Kalanları (kuru malzemeleri) ekleyin karıştırın.
  4. Hamuru yağlanmış ve susam serpilmiş muffin kalıbına dökün.
  5. Üzerine susam serpip 175 derecede öncesinden ısıtılmış fansız fırında 30-40 dk pişirin.
  6. Ortada bir bıçakla pişip pişmediğine denetim edin, fırına bakılırsa daha süratli pişebilir.
  7. Tanımda kullanılan baharatlar meskeninizde yoksa 1 çay kaşığı yenibar ve 1 çay kaşığı tarçın kullanarak da yapabilirsiniz.
  8. Balkabağı püresi taze hazırlayacağımız üzere evvelde hazırlayıp kavanozlara vakumlayarak da kullanabilirsiniz.Deneyeceklerin şimdiden ellerine sıhhat. Afiyet olsun.
Balkabaklı Muffin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst