Ballı Napoleon Pastası

RenkliDusler

Active member
Ballı Napoleon Pastası Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 4 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt yahut krema
Kreması için

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 100 gram tereyağı
  • 3-4 su bardağı süt
Ballı Napoleon Pastası Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamur için bir tencereye tereyağı ve bal alınıp kısık ateşte eriyene kadar karıştırıyoruz.
  2. Eriyen karışıma karbonatı ekleyip köpürünceye dek karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  3. Diğer bir kaba yumurtayı ve şekeri alıp tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
  4. Akabinde üzerine erittiğimiz tereyağı bal ve karbonat karışımını döküp çırpmaya devam ediyoruz.
  5. Üzerine 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine 4 dolu su bardağı unu ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Yapışkan bir hamur olması gerekiyor. Tezgahı unlayıp hamuru uzatıyoruz.
  7. 12 eşit modüle ayırıyoruz ve beze yapıyoruz. Bezelerin kolay açılması için üzerlerini streç sinema ile kaplayıp 15-20 dakika dinlendiriyoruz.
  8. Bezeler dinlenene kadar kremayı hazırlıyoruz. Şeker ve nişastayı bir tencere alıp karıştırıyoruz. Üzerine yumurtaları ekleyip tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
  9. 4 su bardağı sütü de ekleyip ocağa alıyoruz karıştırarak pişiriyoruz.
  10. Ocaktan aldığımız kremaya tereyağı ve vanilyayı ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz.
  11. Soğuması için öbür bir kaba alıp kabuk bağlamaması için üzerini sterç sinema ile kaplıyoruz.
  12. Dinlenen bezelerimizi gerektiğinde un serperek olabildiğince ince açıyoruz.
  13. Açtığımız hamuru yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştiriyoruz ve yersiz kabarmaları önlemek için çatal ile deliyoruz.
  14. Evvelce ısıttığımız 180 derece fırında 2-3 dakika rengi değişene kadar pişiriyoruz. Öteki bezelerede birebir süreci uyguluyoruz.
  15. Pişen katların üzerine kelepçeli kalıp yerleştirip kenarlarını kesiyoruz.
  16. Katların kenarlarında kalan kısımları 180 derecede 2-3 dakika daha pişiriyoruz.
  17. Katları ortalarına krema sürerek üst üste diziyoruz. Akabinde pastamızın her tarafını krema ile kaplıyoruz.
  18. Son olarak katların kenarından kalan kısımları blendırdan geçirip pastanın üstünü ve kenarlarını kaplıyoruz.
  19. Pastanın kremasını çekmesi için 1-2 saat dinlendiriyoruz. çabucak sonrasında dilediğiniz biçimde servis edebilirsiniz.
 
Üst