Baton Kek Kalıbında Mozaik Pasta

RenkliDusler

Active member
Baton Kek Kalıbında Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 paket petibör bisküvi
  • 100 gram margarin (Tercihen tereyağ)
  • 5 yemek kaşığı kakao (50 gr)
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ceviz içi
Baton Kek Kalıbında Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bisküviler bir kaba epey ufak olmayacak biçimde modüllere ayrılır. Üzerine dövülmüş ceviz içi eklenir. Margarin yahut tereyağ bir tavada eritilir. İçerisine süt eklenip kaynamayacak biçimde ısıtılır.
  2. Ayrı bir kapta şeker ve kakao karıştırılır. Yağ ve süt karışımı şeker ve kakao karışımına eklenip karıştırılır. sonrasındasında bisküviler ve bu karışım birleştirilerek bisküviler kırılmayacak biçimde karıştırılır.
  3. Kalıp streç ile güzelce sarılır. Karışım kalıba dökülüp buzdolabına kaldırılır.
  4. En az iki saat buzdolabında bekledikten daha sonra dilimlenerek servis edilir. Ben üzerine sütlü çikolata ve beyaz çikolata rendeledim.
Baton Kek Kalıbında Mozaik Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst