RenkliDusler
Active member
Bir Dilim Asla Yetmez! Ganajlı Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Bir Dilim Asla Yetmez! Ganajlı Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 2 adet yumurta
 - 1 çay bardağı şeker
 - 1 çay bardağı süt
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 3 yemek kaşığı kakao
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 - 2 çay bardağı un
 
- 1 su bardağı süt
 
- 120 gram çikolata (istediğiniz rastgele bir çikolata )
 - 1 paket sıvı krema
 
- Çilek
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kekimiz için yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
 - Ardından sıvı yağ,süt ekleyip,yeniden çırpıyoruz.
 - Geri kalan materyalleri de ekleyip,kek hamurumuzu elde ediyoruz.
 - Yağlayıp,unladığımız tart kalıbımıza harcımızı güzelce yayıyoruz.
 - Bir iki defa tezgaha vurup,hava kabarcıklarını çıkartıyoruz.
 - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişiriyoruz. ( fırından fırına değişir. ).
 - Kekimizin birinci sıcaklığı çıktığında süt ile her yerini ıslatıyoruz.
 - Kekimiz soğurken ganajımızı hazırlıyoruz. Kremayı kaynama noktasına getirip,çikolatalarımızı kırıp,karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz.
 - Kekimizin orta kısmına tamamını döküyoruz.
 - Eğer çilek ile süslemek istiyorsanız çikolata soğumadan üzerine çilekleri dizip,dilediğimiz üzere süslüyoruz.
 - 1-2 saat dinlendikten daha sonra servise hazır!afiyet olsun 
.
 
Bir Dilim Asla Yetmez! Ganajlı Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı