RenkliDusler
Active member
Böğürtlenli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 3 adet yumurta
 - 1 su bardağı yoğurt
 - 1 çay bardağı toz şeker
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 1 paket kabartma tozu
 - 2,5 su bardağı un denetimli ekleyin
 
- 1,5 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
 - 3 yemek kaşığı pudra şekeri
 
- 2 yemek kaşığı tereyağı
 - 3,5 yemek kaşığı un
 - 2 yemek kaşığı pudra şekeri
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kabın içine yumurtayı, toz şekeri alıp, mikserle çırpalım akabinde sıvı yağı yoğurdu ekleyip yeniden karıştıralım. Unu, kabartma tozunu ekleyip, yine karıştıralım. Evvelden yağlanmış kelepçeli kalıba kekimizi dökelim.
 - Dondurulmuş böğürtlenleri pudra şekeri ile karıştırıp, kekin üzerine eşit bir biçimde yerleştirelim.
 - Başka bir kapta tereyağını unu pudra şekerini karıştırıp kırıntı bir hamur elde edelim. Bu karışımı kekin üzerine serpiştirelim.
 - Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dk kızarana kadar pişirelim denetimli bir biçimde.