RenkliDusler
Active member
Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun. Tanımı beğenip deftere eklemeyi unutmayın lütfen ????????.
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								Kek hamuru için;
- 3 adet orta uzunluk yumurta
 - 1 su bardağı şeker
 - 1 su bardağı süt
 - Yarım su bardağı sıvı yağ
 - 3 yemek kaşığı kakao (60 gr)
 - 2 paket kabartma tozu
 - 2 su bardağı un
 
- 1.5 su bardağı süt
 - 1 su bardağı şeker
 - Yarım su bardağı sıvı yağ
 - 3 yemek kaşığı kakao
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Seçtiğimiz derin bir kaba şeker ve yumurtayı alıp köpürene kadar çırpıp yağ ve sütü de ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
 - Çırpmaya devam ederken harcımıza un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ekleyip söndürmeden uygunca bir çırpıyoruz.
 - Yağlanmış fırın tepsisine yahut seçtiğiniz rastgele bir borcama harcımızı döküp evvelde ısıtılmış 170° fırında denetim ederek pişiriyoruz.
 - Bu sırada sos gereçlerini ufak bir tencereye alıp ocakta pişiriyoruz. Sosun sıcak olması gerekiyor.
 - Pişen kekimizi fırından alıp hiç bekletmeden sıcakken dilimleyerek bir daha sıcak olan sosumuzu üzerine gezdiriyoruz.
 - Üzerini dilediğimiz üzere süsleyerek buzdolabında bekletiyoruz.
 
Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun. Tanımı beğenip deftere eklemeyi unutmayın lütfen ????????.
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı