Borcam Pastası (Mükemmel Lezzet)

celikci

New member
Borcam Pastası (Mükemmel Lezzet) Tanımı İçin Materyaller

Keki için

  • 4 orta uzunluk yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
  • 50 gram kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı silme un
Kek için 200 ml lik bardak kullanılacak

Sosu için

  • 1 su bardağı süt (250 ml)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 20 gram lık küçük uzunluk bitter çikolata
Kreması için

  • 1 su bardağı toz şanti(250 ml lik bardağa toz şantiyi koyun yaklaşık 2 paket şanti alıyor)
  • 1 su bardağı süt (250 ml)
  • 1 paket bitter çikolata (60 gr)
  • Krema için kural,mutlaka birebir ölçüde toz şanti ile tıpkı ölçüde süt kullanılmalı.
Borcam Pastası (Mükemmel Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Keki için evvela yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
  2. sonrasındasında sıvıları ekleyip karıştırın, kuruları da eleyerek ekleyin, sıvı yağ ile yağlanmış dikdörtgen borcama döküp 160 derecede pişirin.
  3. Bu sırada sosu için sütü ılık olacak biçimde ısıtın.
  4. Çikolata ve şekeri ekleyip çikolata eriyince kadar karıştırın.
  5. Kekimiz piştikten daha sonra birinci sıcaklığı çıkınca kürdanla her yerini delip sosunu döküp güzelce soğutalım.
  6. Krema için şanti ve sütü yeterlice çırpın, çikolatayı benmari tarzı eritin oda sıcaklığında soğutup şantiye ekleyip karıştırın.
  7. Büsbütün soğuyan keke eşit biçimde yayıp düzeltelim.
  8. Üzerine ister fındık ister fıstık yada kakao serpip servis yapabilirsiniz, düzgün biçimde kesmek isterseniz her kesişte bıçağı temizleyin, deneyecek olanlara afiyet olsun ????.
Borcam Pastası (Mükemmel Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst