Borcam Pastası

RenkliDusler

Active member
Borcam Pastası Tanımı İçin Gereçler

Pandispanya keki için:

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı+2 kaşık tepeleme un
  • Yarım çay br ılık su
  • Bir fiske tuz
  • 1 paket vanilin
  • 2 paket kabartma tozu
Sosu için:

  • Karamel
  • 2,5 su bardağı süt
Üzeri için;

  • Fındık kırığı
  • Krem şanti
Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Pandispanya keki için yumurtaların sarıları ve beyazları ayrılır her birine yarım olarak paylaştırılan şeker ilave edilir başka ayrı çırpılır beyazı kar olacak sarısı da düzgünce açık renk olana dek çırpılır.
  2. Beyazına sarısını söndürmeden eklenir ve su ek edilir.
  3. Un, vanilin ve kabartma tozu elenir ve 3 kesimde yedirilir.
  4. sonrasındasında 180 derecede 40 dk (benim fırınım biraz yavaş denetim edin).
  5. Keki pişip soğuduktan daha sonra sosu için önce hazırlanan karamel yahut hazır alınan karamel soğuk sütle açılır.
  6. Keki kürdan ile delinip her yerine dökülür ve biraz soğutulur çabucak sonrasında krem şanti çırpılır ve üzerine sürülür ( ben krem şantiye fındık kattım büsbütün tercihe bağlı)
  7. Bir gece dolapta soğuduktan daha sonra üzerine çikolata sosu ve karamel sosu ile trileçe üzere süs yaptım.
Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst