Burma Mekik Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Burma Mekik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Baklavalık un
Açmak için;

  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı un
İçine;

  • Çekilmiş fındık yada ceviz
Üzeri için;

  • 250 gram tereyağı yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu
Burma Mekik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yoğurma kabımıza un hariç bütün materyalleri alıp karıştıralım. Yavaş yavaş unu ekleyerek kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  2. Hamurdan cevizden biraz büyük bezeler yapalım ve üzerini örtelim. Yarım saat dinlendirip, un ile karıştırdığımız nişasta ile açabildiğimiz kadar açalım.
  3. Açtığımız bezeyi 8’e bölelim. Icine fındık yada ceviz serpelim ve geniş tarafınca ince oklavaya sarıp büzelim. Oklavadan çıkartıp iki ucunu birleştirip tepsiye dizelim.
  4. Tereyağını eritip, içine sıvı yağ ekleyerek üzerlerine gezdirelim. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  5. Şerbetini kaynadıktan daha sonra 4 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Fırından çıkan sıcak hamura ılık şerbeti dökelim. Şerbetini çekince dileğe nazaran süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.
Burma Mekik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst