Butik Yaş Pasta

RenkliDusler

Active member
Butik Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya;

  • 5 adet yumurta
  • 4 fincan toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 fincan yoğurt
  • 4 fincan un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket beyaz çikolata
Süsleme için

  • 1 paket krem şanti
  • Çilek
Butik Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayıralım.
  2. Akına bir tutam tuz ve 2 fincan şeker ilave edilerek köpürüp kabarana kadar çırpalım.
  3. Sarılarına kalan 2 fincan şekeri ekleyip, bir daha güzelce çırpıyoruz.
  4. Önce kaynar su, sıvı yağ ve yoğurt eklenerek çırpmaya devam edelim.
  5. Malzemeler elenerek sarıların olduğu karışıma eklenir ve plastik kaşık ile yavaşça karıştırılır, düzgünce birbirlerine geçince yumurta akları bu karışıma yavaş yavaş dökülür söndürmeden yapmış olmanız lazım.
  6. 19 cm kelepçeli kalıba dökülerek 170 derece de 50 dakika pişirilir (fırından fırına fark vardır siz ortada çatal sayesinde bakın).
  7. Fırından çıkardıktan daha sonra en az yarım saat bekletelim.
  8. Hazırlanışı.Süt, nişasta, şeker ve vanilya ocakta orta ateşte pişirilir. Piştikten daha sonra 1 paket beyaz çikolata eklenir.
  9. Soğuduktan daha sonra krem şanti eklenir ve mikser ile çırpılır.( ben üzerine kremşanti sürüp çilek ve frambuazlı çikolata koydum.Yanlarına süs maksatlı kedi lisanı koyup kurdele ile bağladım).Deneceklere afiyet olsunn????.
Butik Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst