Çarkıfelek Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Çarkıfelek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un
  • 1 adet limon kabuğu rendesi (Şart değil)
Şerbeti için;

  • 4.5 su bardağı şeker
  • 5.5 su bardak su
  • 1 dilim limon
Çarkıfelek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım.Şekerimizi ve suyumuzu ekleyip kaynamaya başladıktan daha sonra limonu atıp 5 dk kaynatıp soğumaya bırakalım.
  2. Un hariç tüm materyalleri yoğurma kabımıza alıp karıştıralım.
  3. hemen sonrasında unu yavaş yavaş ek ederek yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurumuz yağlı bir hamur oluyor ne vakit elinize yapışmayacak kıvama geldi un eklemeyi bırakın.
  4. Hamuru iki eşit modüle ayırıp bir adedine kakao ekleyerek yoğuralım.
  5. Kakaolu hamuru ikiye, kakaosuz olanı da ikiye ayıralım.
  6. Toplamda 4 kesim hamur elde edelim.
  7. Önce beyaz hamuru merdane yardımı ile açalım. Şayet hamuru açmakta zorlanırsanız merdaneye yapışırsa un ekleyerek açın. Yırtılacak diye korkmayın elle bastırınca birebir formu alıyor.
  8. sonrasındasında kakaolu olan hamuru da açıp üst üste koyarak yeniden merdaneyle üzerinden geçip rulo halinde saralım.
  9. 2 cm aralıklarla kesip tepsiye dizelim. Çok kalın kesmeyin beğenilen olmaz.
  10. Önceden ısıtılmış 180°c fırında 25-30 dk pişirelim.
  11. Fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbeti dökelim.
  12. 3-4 saat şerbeti çektikten daha sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Çarkıfelek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst