RenkliDusler
Active member
Cevizli İncir Düşü Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 6 adet kuru incir 1 su bardağı un
 - 1 su bardağı şeker
 - 1 avuç kırık ceviz içi
 - 1 çay bardağı süt
 - 3 adet yumurta
 - 1 tatlı kaşığı tarçın
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kabartma tozu
 
- 4 su bardağı süt
 - 2 yemek kaşığı nişasta
 - 3 yemek kaşığı un
 - 6 yemek kaşığı şeker
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 
- 1.5 su bardağı ılık su
 - 1 çorba kaşığı nescafe
 - 4 çorba kaşığı şeker
 
- Hindistan cevizi, tarçın ve kakao
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın ,sütü ekle çırpın.
 - İncirleri ıslattıktan daha sonra suyunu süz küp küp doğrayın,bir kaba epey az un serpip incirleri una bulayın.
 - Kek harcımıza ceviz ve inciri katıp tüm materyalleri ekleyin karıştırın ,üzerine ceviz ve incir ekleyin karıştırın.
 - Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökün.
 - 180 derecede öncesinden ısıtılmış fırında üzeri kızarıp kürdan testini geçene kadar pişirin.
 - Kek pişerken de muhallebisini hazırlayalım.
 - Tencereye vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi gereçlerini alın ve güzelce karıştırın, karıştıktan daha sonra un nişasta eridikten daha sonra yani ocağı açın pişirin.
 - Kaynayınca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyin karıştırın.
 - Kek fırından çıkınca birinci sıcaklığı gitsin bekleyin.
 - Bu sırada şerbetini hazırlayın,bir kaba su, nescafe ve şekeri alıp pişirmeden karıştırın.
 - Ilık kekin üzerine bu şerbeti dökün.5 dk çekmesini bekleyin.
 - Üzerine hazırladığımız muhallebiyi dökün, eşit bir biçimde.
 - 5 dk bekle üzeri kabuk tutsun, daha sonra üzerine bir kabın ortasında harmanladığımız tarçın, hindistancevizi ve kakao karıştırın üzerine serpin????ve enfestoo deneyin ve benimle paylaşmayı unutmayın lütfen 
	
	
		
		
	
	
	.