RenkliDusler
Active member
Çikolatalı Dondurma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 400 ml süt (2 su bardağı)
 - 200 gram krema (1 kutu)
 - 1 adet yumurta sarısı
 - 1 tam yumurta
 - 100 gram bitter çikolata (1/2 (yarım) su bardağı)
 - 40 gram kakao (1 silme çay bardağı)
 - 80 gram şeker (1/2 (yarım) su bardağından 1 parmak eksik)
 - 1 paket vanilin
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütü vanilin ve kakao ile kaynama noktasına getirin. Yumurta sarılarını şeker ile çırpın.
 - Sütü yumurtalı karışıma ek et karıştır ve tencerede 74 dereceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişir.
 - Kremaya ılıtarak ek et ve karıştır.
 - Tamamen buzdolabında soğut (3-4 saat kadar).
 - Dondurma makinasında 25 dk karıştır.
 - Bir kaba al ve 12saat yahut 1 gece buzlukta soğut.
 - Dondurma makinanız yoksa karışımı buzluğa bi kapaklı kaba alın.
 - Saat başı çıkarıp karıştırın(ki buzlanmasın). 3-4 sefer bu süreci yapın. 1 gece buzlukta bekletin.Afiyet olsun.