Çilekli Ispanaklı Pasta

celikci

New member
Çilekli Ispanaklı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Ispanaklı kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 1 kase dolusu dondurulmuş ıspanak yaprakları ve bir çay bardağı süt
Muhallebi için materyaller;

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket toz krem şanti
  • Bir kase çilek
Çilekli Ispanaklı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Dondurulmuş ıspanaklara süt eklenip rondoda çekilecek.
  2. Krem şanti haricinde gereçler tencereye alınıp muhallebi yapıyoruz. Zira muhallebinin güzelce soğuması gerekiyor.
  3. Muhallebimizi yapınca üstte belirttiğim üzere üzerine poşet temas edecek biçimde uzun bir süre soğumaya bırakıyoruz.
  4. Bu ortada kek için yumurta ve şeker çırpıp ve başka gereçler ekliyoruz.
  5. Kek harcı yağlı kağıt serili geniş bir tepsiye döküp 170 derece fırında kurutmadan yaklaşık 15 dk da pişmeye bırakıyoruz.
  6. Kekimiz pişince kalıp ile bir daire çıkarıp geri kalan kısımı robotta çekiyoruz.
  7. Çıkardığımız daire kek kalıbın en alt kısmına yerleştirelim.
  8. Çilekler temizlenip, yıkanır ve ikiye kesilip yanlara diziyoruz.
  9. İyice soğuyan muhallebiye toz şantiyi ekleyip mikser ile çırpıyoruz.
  10. Sıkma torbası yahut buzdolabı poşeti kullanırsanız epey uygun olur.
  11. Kremanın yarısından fazlası torbaya koyup ve birinci çileklerin ortalarına sıkıyoruz.
  12. ondan sonrasındada orta kısıma sıkıp düzenliyoruz.
  13. İnce bir kat daha yapacağımız için biraz muhallebi bırakalım.
  14. Hepsini orta kısıma kullanmayalım.
  15. Üzerine biraz çilek doğrayıp ekliyoruz.
  16. Robotta çektiğimiz kekden bir ölçü ekleyip düzenleyelim ve kaşık ile biraz sıkılaştıralım.
  17. Kalan krema da üzerine eklenip yayılır.
  18. yenidenadan çektiğimiz kekden ekleyip tekrar sıkılaştırıp düzenliyoruz.
  19. Pastamız böyledir mümkünse 1 gece dolapta dinlendirilir. Sonraki gün servis yapılır.
Vee biraz gelelim püf noktalara.

Muhallebinizi yaptıktan daha sonra üzerine temas edecek biçimde poşet geçirin ve soğumaya bırakın.

İçinde pütürcükler olmaması için bu süreç kural. Muhallebiniz bırakın tencerede kalıplaşsın. Planlı ve acil olmayan bir pasta yapacaksanız şayet akşamdan yapıp dolaba kaldırın.

Ve mühlet sonunda toz şantiyi ekleyip mikser ile çokça çırpın. Nefis ipeksi kremamız hazır, dilediğiniz tatlılarınızda kullanın. ️

Çilekli Ispanaklı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst