RenkliDusler
Active member
Çilekli Kaşık Pastası Yazın Favori Tatlısı Geldi Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için
Not EkleTarifi Yazdır
								Kreması için
- 1 lt bardağı süt
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 4 yemek kaşığı un
 - 4 yemek kaşığı nişasta
 - 1 adet yumurta sarısı
 - 1 paket vanilya
 - 1 kase çilek
 - 1 paket toz kremşanti
 - Yarım su bardağı süt
 - 1 paket kedidili (20 adet kullandım 2 li paket çıkıyor)
 
- 200 gram çiğ krema
 - 150 gram bitter çikolata
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Kremamızı üretimi için tencereye süt, yumurta sarısı, şeker, nişasta, un alalım yoğunlaşana kadar karıştıralım katı kıvam krema olacak en son vanilya ekleyip, ocaktan alalım üzerini streçleyip, soğuması kaldıralım dolapta 2-3 saat dinlendirelim.
 - Tamamen soğumuş kremamızın üzerine ayırdığımız süt kremşantiyi ekleyip, mikserle en az 5 dk çırpalım (Çok koyu gelirse krema 2 yemek kaşığı süt ek edebilirsiniz) fazlaca hoş ipeksi krema oluyor.
 - 3-4 kesime kesip hazırladığımız kedidili bisküvileri kremamızın içine katıp alt üst yaparak karıştıralım.
 - Orta ebatta borcama kremamızın yarısını ekleyelim üzerine doğradığımız çileklerine ekleyelim kalan kremamızı çileklerin üzerine büsbütün döküp, düzeltelim.
 - Ganaj için; ocağa küçük tencereyi alalım çiğ kremayı koyalım kaynama noktasına gelince ocaktan alalım içine çikolatamızı ekleyelim karıştıralım, erisin.
 - Oda ısısına gelince ganajımız hazırdır pastamızın üzerine tamamını dökelim her yerine gelecek biçimde yayalım, dolaba kaldıralım gamajımız donsun bir gece dinlenen pastamız (İsteyen 4-5 saat dinlendirebilir)
 - Servis için; üzerine ister kakao serpebilirsiniz ister meyve ile sunum edebilirsiniz sizin zevkinize kalmış ???? şimdiden afiyet olsun ????çilek kokulu lezzeti kesinlikle deneyin ????