RenkliDusler
Active member
Çilekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 3 adet yumurta
 - 3,5 kahve fincanı şeker
 - 3,5 kahve fincanı un
 - 1 çay bardağı çilek püresi (Çilekleri rondadan geçirip elde ediyoruz )
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 
- 2,5 su bardağı süt
 - 1 adet yumurta
 - 4 yemek kaşığı un
 - 1/2 (yarım) su bardağı şeker
 - 2 paket vanilya
 
- 1 çay bardağı süt
 - Arasına çilek
 
- Çilek
 - Süt 1 su bardağı
 - Kremşanti
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Fırını 175 dereceye ayarlıyoruz. Yumurtaları şekerle beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
 - Çilek püresi vanilya ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz. En son unu ve kabartma tozunu da ek edip, çırpıyoruz kelepçeli kalıba döküp 40 dk pişiriyoruz (24 cm benim kalıbım)
 - Kreması için; un, yumurta, şekeri tencerede çırpıyoruz sütüde ek edip, ocağa alıp, göz göz olana kadar pişiriyoruz. Altını kapatınca vanilyaları ek edip, biraz daha çırpıyoruz.
 - Soğuyan pandispanyayı 2 ye bölelim sütlü şekerli suyla kekimizi ıslatalım ortasına hazırladığımız kremayı ve çilekleri dizelim.
 - Üzerini süslemek için; 1 su bardağı süt ile kremşantiyi hazırlayalım, çilekleri ile süsleyelim.