RenkliDusler
Active member
Çilekli Prenses Tacı Tanımı İçin Malzemeler
Beyaz kısım için;
Not EkleTarifi Yazdır
								Beyaz kısım için;
- 1 litre süt
 - Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
 - 1 paket vanilya
 - 1 tatlı kaşığı tereyağı
 - 3 yemek kaşığı nişasta
 - 1 yemek kaşığı un
 - 1 çay bardağı irmik
 
- 3 su bardağı süt
 - 1 paket çilekli puding
 
- Fıstık
 - Fındık
 - Çilek
 - Damla çikolata vs…
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye süt, toz şeker, irmik, un ve nişasta alınır ve ocağa almadan evvel karıştırılır.
 - daha sonra süt eklenir ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar yine çırpılır ve ocağa alınır.
 - Muhallebimiz yoğunlaşınca vanilya ve tereyağı eklenir ve tereyağı ortasında eriyene kadar çırpılır ve ocaktan alınır.
 - hemen sonrasında 3 su bardağı sütle puding hazırlanır.
 - Önceden ıslatılmış kek kalıbına evvel puding çabucak sonrasında muhallebi dökülür ve buzdolabında 2 saat dinlendirir.
 - 2 saatin sonunda kek kalıbından aksi bir biçimde çıkartılır.
 - Fıstık, damla çikolata vs süslenip servis edilir. Deneyeceklere afiyet olsun ♡ Daha fazla tanım için takip etmeyi unutmayın.