RenkliDusler
Active member
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
Muhallebisi için;
Not EkleTanımı Yazdır
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								Muhallebisi için;
- 1 litre süt
 - 4 yemek kaşığı un
 - 2 yemek kaşığı nişasta
 - 1 yumurta sarısı
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 1 kutu krema
 - 1 paket vanilya
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 
- 300 gram kavrulmuş tel kadayıf
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 - 3 yemek kaşığı toz şeker
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Geniş bir tavada tereyağını eritip,4 yemek kaşığı toz şekeri ve kavrulmuş kadayıfı ekleyip karıştıralım.
 - Muhallebi için; süt, şeker, un, nişasta ve bir yumurta sarısını güzelce karıştırıp ve ocağa alalım. Daima karıştırarak pişirelim.
 - Göz göz olmaya başlayınca ocağın altını kısıp tereyağ ve vanilya ekleyip karıştıralım.
 - Ocaktan alıp 5 dakika çırpıcı ile çırpalım.
 - Akabinde 1 kutu krema ek edip güzelce çırpalım.
 - Kadayıfların yarısını tepsinin tabanına döküp eşit biçimde yayalım.
 - Muhallebinin tamamını üzerine dökelim,kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine eşit biçimde gezdirelim.
 - Buzdolabında soğumaya bırakalım.
 
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı