Çok Kolay Karamelli Tavuk Göğsü

RenkliDusler

Active member
Aşırı Kolay Karamelli Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk göğsü için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 125 gram tereyağı ya da margarin
Karamel için;

  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 paket vanilya(karamele hoş tat veriyor)
Üzeri için;

  • 1 paket kare kakaolu bisküvi
Aşırı Kolay Karamelli Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Sizlere imali çok kolay manzarasıyla beğeninizi kazanacak ,muhteşem bir tarifle geldim. Karamel tadını sevenler tavuk göğsüyle olan ahengine bayılacak ????????

  1. ilk vakit içinderda karameli hazırlamakla başlayalım. 1,5 çay bardağı toz şekeri teflon tavaya alalım, kısık ateşte hiç kaşık vs değdirmeden eriterek karamelize edelim. Burada püf nokta şekeri tavada kısık ateşte, hiç müdahale etmeden erimeye başladığında tavayı sallayarak erimesini sağlamak.
  2. Ardından bir su bardağı sıcak suyu şekere ekleyelim süratli hızlı çırpalım. Şeker epeyce sıcak olacak sıçramalar yaşanabilir. Suyu döktüğünüzde şeker sertleşecek korkmayın çırpıldıkça eriyip açılacaktır.
  3. Diğer yandan bir çay bardağı süt ile bir yemek kaşığı nişastayı açalım inceltelim. Bu karışımı karamele ek edip pişmeye bırakalım yoğunlaştığında karamel hazır demektir, vanilyasını da ekleyip karıştıralım kenarda soğusun.
  4. Diğer yandan tencereye tereyağını vs margarini alalım, eridikten daha sonra bir su bardağı unu ek edelim. Kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  5. Ardından 1 litre sütü ek edelim, süt ısındıktan daha sonra bir bardak şekeri ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
  6. Sürekli karıştıralım tabanı tutmasın, pişen tavuk göğsüne vanilya ekleyip mikser yardımı ile pürüzsüz olana dek çırpalım.
  7. Hazırladığımız tavuk göğsünü borcama yahut dikdörtgen olan uygun bir kaba dökelim.
  8. Üzerine hazırladığımız karameli pürüzsüz bir biçimde yayalım, en son olarak kare kakaolu bisküvilerimizden karamelin üzerine dizelim.
  9. Dilimlendiğinde epey güzel bir sunum katacaktır. Tatlımız hazır afiyet olsun
    ❤
    ❤
    ❤
    .
Aşırı Kolay Karamelli Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst