RenkliDusler
Active member
Damla Çikolatalı Yumoş Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
 - 1,5 su bardağı şeker
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 - 1 çay bardağı peynir altı suyu şayet yoksa (1 çay bardağı süt ılık)
 - 1 çay bardağı damla çikolata
 - 1 limon rendesi
 - 1 paket kabartma tozu
 - 3 yemek kaşığı dolusu kakao
 - Yarım çay kaşığı toz tarçın
 - 2,5 su bardağı un (Kıvamına göre az daha ekleyebilirsiniz markadan markaya değişebilir)
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle karıştırma kabına oda sıcaklığındaki yumurtalarımızı kıralım.
 - Üzerine toz şeker ve limon rendesi ek edip krema kıvamına gelene kadar güzelce çırpalım. (5 dk kadar)
 - daha sonra içerisine sıvı yağı ve peynir alti suyunu ek edelim az karıştıralım.
 - Kuru materyalleri elekten ekleyelim ve kek harcımıza katalım. Son olarak damla çikolata ekleyelim.
 - Önceden ısıttığımız 180 derece fırında alt üst ayarda denetimli bir biçimde pişirelim. Deneyenlere ve deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun ????????.