Ejder Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Ejder Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

Alt muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 2 yemek mavi haşhaş( ben meskende kendim tavada kavurdum)
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker (fazlaca şekerli seviyorsanız 1 su bardağı)
  • 2 yemek kaşığı un(dolu ama doruklu olmasın)
  • 2 yemek mısır nişastası(dolu ancak doruklu olmasın)
  • 1 paket vanilya
Meyveli jölesi için;

  • 15-20 tane kadar çilek
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 dolu yemek kaşığı mısır nişastası(tepeli olmasın)
Ejder Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. 1 litre sütün içerisine vanilya ve haşhaş hariç tüm materyalleri bir tencereye alıp daima karıştırarak pişirelim.
  2. Pişen muhallebiye vanilya ve haşhaşı ekleyip kuplara paylaştıralım.
  3. Çilek sosu için; Çilek, şeker ,su ve limon suyunu blendırdan geçirip nişastayı ekleyip pişirelim.
  4. Çilek sosunu kuplardaki muhallebinin üzerine paylaştıralım.
  5. Soğuduktan daha sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendikten daha sonra üzerini istediğiniz biçimde süsleyip servis edelim. Afiyet olsun
    ❤
    .
Ejder Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst