Erikli Tart

celikci

New member
Erikli Tart Tanımı İçin Gereçler

Hamur için:

  • 2 su bardağı un
  • 1 poşet dr. oetker hamur kabartma tozu
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 100 gram labne peyniri
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 poşet dr. oetker vanilin
  • 1 çay bardağı ince öğütülmüş kabuksuz badem
Üzeri için:

  • 300 gram erik
  • 2 – 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı toz tarçın
  • Kalıp:pişirme kalıbı (ø 28 cm)
Erikli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ön hazırlık:Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için evvelinde açın.Alt-üst pişirme: 180 °c.Turbo pişirme: 170 °c.
  2. Hamurun hazırlanışı:Eriklerin çekirdeklerini ayıklayıp 1,5 cm kalınlığında dilimleyin.
  3. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın.
  4. Çırpmaya devam ederek sırayla labne peyniri, tereyağı, tarçın, vanilin ve öğütülmüş bademleri ek edip 1 dakika çırpın.
  5. Hazırladığınız un karışımını ek edin ve düşük devranda 1 dakika daha çırpın.
  6. Hamuru kalıba alın ve düzeltin.
  7. Üzerine erikleri sıralayın.
  8. Toz şeker ve tarçını karıştırıp eriklerin üzerine serpin ve pişirin.Pişirme mühleti: yaklaşık 30 – 35 dakika.
Erikli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst