Fincan Kadayıf

RenkliDusler

Active member
Fincan Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Diğer materyaller;

  • 500 gram yaş kadayıf
  • 150 gram tereyağı
İçi için;

  • Dövülmüş ceviz
Fincan Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım.
  2. Su, şeker ve limon dilimini tencereye alıp kaynadıktan daha sonra 10 dk daha kaynatıp ocaktan alalım.
  3. Tereyağını eritip soğumasını bekleyelim.
  4. Kadayıfların üzerine soğumuş tereyağını dökerek elimizle yedirelim.
  5. Bir kahve fincanına kadayıftan koyup içine cevizden dolduralım.
  6. Üzerini yeniden kadayıfla kapatıp borcam yahut tepsiye zıt çevirerek dizelim.
  7. 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  8. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökelim. Afiyet olsun ????.
Fincan Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst