RenkliDusler
Active member
Fındıklı Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 4 adet yumurta akı
 - 1 tutam tuz
 - 250 gram tereyağı (Yumuşak)
 - 200 gram şeker
 - 4 adet yumurta sarısı
 - 250 gram un
 - 1 paket kabartma tozu
 - 200 gram öğütülmüş fındık
 - 100 ml ılık süt
 
- 200 gram kuvertür çikolata bitter
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta aklarını bir tutam tuz ile kar haline gelene kadar çırpın.
 - Öbür bir kapta tereyağı ve şekeri 2-3 dakika krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
 - Akabinde yumurta sarılarını teker teker ilave ederek, her birini 30 saniye çırpın.
 - Unu kabartma tozu ile karıştırın ve hamurun içine eleyin.
 - Süt ve fındık ek edip kısa bir süre çırpın.
 - Son olarak yumurta beyazlarını dikkatlice hamurun içine karıştırın.
 - Hamuru yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün ve üzerini düzeltin.
 - Evvelden ısıtılmış 180°c fırında alt üst ayarda yaklaşık 50 dakika pişirin. Kürdan sayesinde pişip pişmediğini denetim edebiliriz.
 - Kek piştikten daha sonra kalıbın ortasında 10 dakika kadar bekletin.
 - Keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.
 - Kuvertürü benmari metodu eritin ve kekin üzerine yayın.
 - Donuncaya kadar bekletin ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!.