RenkliDusler
Active member
Fındıklı Saray Lokumu-Sultan Lokumu Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 3 su bardağı süt
 - 1 su bardağından 1 parmak eksik irmik
 - 1 su bardağı toz şeker
 - Yarım yemek kaşığı tereyağı
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket toz krem şanti
 - Fındık içi
 - 1 su bardağı toz hindistan cevizi
 
Not EkleTanımı Yazdır
- İrmik, toz şeker ,vanilya tencereye alınarak karıştırılır. Üzerine süt eklenerek düzgünce karıştırılır.
 - Karışım ocağa alınarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.
 - Pişen muhallebinin içerisine tereyağı eklenerek erinciye kadar karıştırılır altı kapatılır ve düzgünce soğuyana kadar bekletilir. Soğuduktan daha sonra içerisine 1 paket toz kremşanti eklendikten daha sonra elle yoğurulur üzerine streç çekilerek buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakılır.
 - Dinlenen muhallebiyi dolaptan çıkartılarak ceviz büyüklüğünde modüller alınarak yuvarlanarak form verilir.
 - Form vermiş olduğumuz lokumlarımızı hindistan cevizine bulayarak servis tabağına dizilir ve üzerilerine kavrulmuş fındık batırılır.
 - Ve servis edilir, deneyeceklere afiyet olsun.