Fırın Sütlaç

celikci

New member
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 tam + 1 çeyrek su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle pirinçlerimizi güzelce yıkayalım ve üzerine 2 bardak suyu ekleyip pişmeye bırakalım.
  2. O sırada yarım su bardağı süt ile nişastayı karıştıralım ve bir kenara alalım.
  3. Pişen pirinçlerin üzerine sütü ve vanilyayı da ekleyip kaynayana kadar pişirelim.
  4. Kaynadıktan daha sonra bir yandan karıştırarak içerisine şekeri ve nişastalı karışımı da ekleyelim.
  5. 15 dakika kadar karıştırarak pişirelim ve altını kapatalım.
  6. Fırınımızı 200° ayarlayalım, biz porsiyonlarken ısınsın.
  7. Toprak kaplara eşit bir biçimde paylaştıralım.
  8. Su doldurduğumuz tepsimize kaselerimizi de koyup, üzerleri kızarınca alalım.
  9. hemen sonrasında soğuması için bir kenera alalım, soğuduktan daha sonra buzdolabına kaldıralım.
  10. Ve üzerini süsledikten daha sonra servise hazır. Şimdiden ellerinize sıhhat. ????.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst