RenkliDusler
Active member
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 kilo süt +2 su bardağı süt
 - Yarım su bardağı pirinç
 - 2 su bardağı su pirinçleri haşlamak için
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 1 tane yumurtanın sarısı
 - 1 paket şekerli vanilin
 - 1 yemek kaşığı tepeleme olacak buğday nişastası 1 çay bardağı su
 
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda pirincimizi bir tencereye alıp üzerine iki su bardağı suyu ek ettikten daha sonra suyunu çekene kadar pişiriyoruz. ondan sonrasında sütü döküp, 15 dakikada o denli kaynatıyoruz.
 - Nişasta, yumurta sarısı ve bir çay bardağı suyu başka kapta çırpıp, kaynayan sütümüze ekleyin, beş dakikada o denli pişirip, altını kapatıyoruz.
 - hemen sonrasında şeker ve şekerli vanilin ekleyip şeker eriyene kadar karıştırdıktan daha sonra kaseleri yarısına gelecek biçimde fırın tepsisine su koyuyoruz.
 - Sütlacı fırına güçlü kaselere paylaştırıp, 200 derece ısıtılmış fırında en üst rafta üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. sonrasındasında soğumaya alıp, üzerine fındık yahut ceviz yada hiçbirşey ek etmeden servis ediyoruz????????.