Fıstıklı Çıtır Kadayıf

RenkliDusler

Active member
Fıstıklı Çıtır Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram çiğ kadayıf
  • 100 gram teremyağ
  • 100 gram sade yağ
  • 200 gram yavaşça iri çekilmiş antep fıstığı
Şerbeti için:

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1+çeyrek su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Fıstıklı Çıtır Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şerbet hazırlanır. Su ve şeker uygun tencereye temalıp orta ateşte kaynamaya bırakılır.
  2. Kaynamaya başlayınca altı kısılır 25 dk bu türlü kaynatılır.
  3. En son limon suyu temalır altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
  4. Kadayıf için:30 cm 2 tepsi tepsi kullanılacak.
  5. Öncelikle teremyağ eritilir soğumaya bırakılır.
  6. Uygunca soğuyunca alt kısmı sulanacak.
  7. Kenardan kırılır ortasındaki su dökülür.
  8. Çıkan yağın yarısı ve 50 gram sade yağ bir tepsiye kalan yarısı ve 50 gram sade yağda öbür tepsinin tabanına sürülür.
  9. Kadayıfın yarısı azar azar tepsinin her yerine gelecek biçimde tepsiyi çevire çevire dökülür.
  10. daha sonra fıstık her tarafa eşit yayılır.
  11. Kalan kadayıf tekrar birebir biçimde fıstığın üstüne yayılır.
  12. Kenarda kalan kadayıflar bıçakla içe yanlışsız çekilir düzeltilir. Çok yavaşça elle baştırılır.
  13. Ocağın orta gözünde kısarak çevire çevire pişirilir.
  14. Altı kızaran kadayıf yağ sürülmüş öteki birebir boyuttaki tepsiye aykırı çevrilir.
  15. yeniden birebir biçimde pişirilir.
  16. Pişen kadayıfa yeterlice soğuyan şerbet dökülür.
  17. Biraz dinlendirilen kadayıfın üstü süslenir ister sıcakken yenilir ister soğutarak tüketilir. Çıtırlığı kaybolmuyor.
Fıstıklı Çıtır Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst