RenkliDusler
Active member
Gerçek Pastane Şekerparesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 125 gram tereyağ
 - 2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine sürülecek)
 - Yarım su bardağı irmik
 - 1çay bardağı sıvı yağ
 - Yarım su bardağı pudra şeker
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kabartma tozu
 - Yeterince un (yaklaşık 3 3, 5 su bardağı)
 
- 1 yumurta sarısı
 
- 4 su bardağı su
 - 3 su bardağı toz şeker
 - 1 ince dilim limon
 
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda şerbet hazırlanır.Şerbet için;Tencereye 4 su bardağı su ve 3 su bardağı toz şeker eklenir karıştırılır içerisine 1 dilim limon eklenir ocağa alınır.
 - Ara orta karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır.
 - Kaymaya noktasına gelince karıştırma süreci bitirilir ve ocağın altı kısılır.
 - böyle 10 dakika kaynamaya alınır.
 - Şerbet ocaktan indirilir ve soğuması için serin bir yerde bekletilir.
 - Hamuru için; karıştırma kabına tereyağ, irmik, pudraşekeri, sıvı yağ, 1 yumurta ve 1 yumurta beyazı eklenir krema kıvamına gelene kadar el ile karıştırılır.
 - İçerisine elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya eklenir yoğurulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
 - Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartılarak yassı oval form verilerek tepsiye dizilir.
 - Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
 - Çatalın art kısmı ile diklemesine çizikler atılır.
 - Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirilir.
 - Fırından çıkarılır 1-2 dakika birinci sıcağın çıkması beklenir.
 - Ilık olan şerbet sıcak kurabiyenin üzerine kepçe sayesinde dökülür.
 - Şerbeti çekmesi beklenir. (şerbeti çekmesinde zorlanıyorsa tepsinin üzerine diğer bir tepsi kapatabilirsiniz ben o denli yapıyorum).
 - Tatlı soğuduktan kendini toparladıktan daha sonra servis edilir. (arzu ederseniz üzerini ceviz toz fıstıkla yahut hindistan cevizi ile süsleyebilir dondurma ilede servis edebilirsiniz) Afiyet olsun????.