RenkliDusler
Active member
Gül Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 çay bardağı irmik
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 1 çay bardağı yoğurt
 - 250 gram oda sıcaklığında tereyağı yahut margarin
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 
- 4 su bardağı şeker
 - 3,5 su bardağı su
 - Çeyrek limon
 
- 1 kase ceviz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbet materyallerini bir tencereye alıyoruz.Kaynamaya başladımı 16 dakika kaynatıp altını kapatacağız
 - Tenceremizin kapağı kapalı kaynatacağız şerbetimizi.
 - Büyün malzemeyi karıştırma kabına alarak yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
 - Hamuru tezgaha alarak merdaneyle no hayli ince nede hayli kalın olmayacak biçimde açıyoruz.
 - Bardakla yuvarlaklar kesiyoruz 3 yuvarlağı uç kısımları üst üste olacak biçimde koyuyoruz.
 - Ortakısmına ceviz koyuyoruz sarıyoruz sardığımız hamuru ortadan ikiye kesiyoruz.
 - Alt kısımlarını elimizle birazcık bastırıyoruz.
 - Üst kısımlardaki yaprak kısımlarını elimizle biraz açıyoruz gül biçimini veriyoruz.
 - Tepsimize yerleştiriyoruz bütün hamurlar bitene kadar tıpkı süreci yapıyoruz.
 - Önceden ısıttığımız 180°lik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
 - Tatlımız ve şerbetimiz ılık olacak biçimde şerbetiyle buluşturuyoruz.
 - 2 saat şerbetini çekmesi için dinlendiriyoruz. Servis yapıyoruz.