Gül Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Gül Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 3 – 4 damla limon suyu
Hamuru için;

  • 125 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un(Kulak göğsü kıvamında)
  • Kakao
Gül Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Un ve kakao hariç tüm gereçleri kaba alıp, yoğuralım.
  2. Azar azar unu ekleyelim. Kulak göğsü kıvamına gelince 1/3 ünü ayırıp, kakao katalım.
  3. Merdane ile biraz ince olacak biçimde açıp, çay bardağı ile iki hamurdan da yuvarlaklar keselim.
  4. Yuvarlakların kenarlarından silikon spatula üzere bir şeyle kaldırıp yarıdan üst üste gelecek biçimde beyaz-kahverengi-beyaz hamur olarak sıralayalım. En son rulo yapıp ortasından keselim. Yapraklarını yavaşça açalım.
  5. Tepsinizi yağlamanıza gerek yok. 175 derecede 30 dk yakın, üzeri kızarana kadar pişirelim.
  6. Tatlıya başlamadan kaynattığımız şerbeti birinci sıcaklığı çıkan tatlıya azar azar kaşıkla daima ortalarından olacak biçimde tekraren dökelim. Birkaç saat ortasında şerbeti hoş çeker. Tabanında kalan şerbet onu hamur yapmasın diye süzelim.
Not: Şerbet kaynara çıktıktan daha sonra 20 dk kaynasın.

Gül Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst