Güllaçtan Soğuk Baklava

RenkliDusler

Active member
Güllaçtan Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket güllaç yaprağı
  • 1.5 litre süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı ceviz (yada fıstık)
Üzeri için;

  • 2 paket sütlü çikolata
Süslemek için ;

  • Ceviz ve nar kullandım
Güllaçtan Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda sütü tencereye alarak şekeri ilave edin.
  2. Ocağa alıp yalnızca biraz ılıtın.
  3. İçine vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
  4. Baklava tepsisine güllaç yapraklarını katkat serip ortalara kepçe sayesinde şekerli süt karışımını dökün.
  5. Güllaç yaprakları yarılanana kadar birebir sürece devam edin.
  6. daha sonrasında üzerine cevizleri serperek yinedan güllaç yapraklarını sermeye devam edin. Ceviz yerine fıstıkta kullanabilirsiniz.
  7. Tüm yapraklar bittikten daha sonra üzerine çay süzgeci sayesinde kakaoyu serpin.
  8. daha sonrasında da rendelenmiş çikolata serpin.
  9. Nar sizin zevkinize kalmış. Biz sıkıntı bulduk.
  10. Güllaç yaparız diye almıştık. Boşa almamış olmak için üzerine serptik. ????
  11. Buzdolabında bekletip daha sonrasında servis yapabilirsiniz. Yapacaklara afiyet olsun.
Güllaçtan Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst