Harire

RenkliDusler

Active member
Harire Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 yemek kaşığı tepeleme tuzsuz tereyağ
Harire Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tereyağı hariç tüm malzemeyi orta uzunluk tencereye alalım bir el çırpıcısıyla çırpalım, karıştıra karıştıra pişirelim.
  2. Kaynamaya başlayınca bir iki dakika daha pişirip, altını söndürüp, bir yemek kaşığı tereyağını koyup, eriyene kadar karıştırıp, çabucak kaselere boşaltalım.
  3. Üzerini istediğiniz gereçle süsleyebilirsiniz???????? ben meskende olan materyallerden koydum.
  4. Bir yarım saat daha sonra ılık ılık yiyebilirsiniz soğuk severseniz ılıyınca buzdolabına koyup, birkaç saat daha sonra soğuk soğuk yiyebilirsiniz afiyetle????.
Harire Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst