Haşhaşlı Revani

RenkliDusler

Active member
Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
* şerbeti için:

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3 damla limon suyu
* üzeri için:

  • 2paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda şerbeti hazırlayalım ondan sonrasında şerbet kaynaya dursun 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri derin bir kabın içerisinde şeker eriyene kadar çırpalım.
  2. 1 su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt ve 1 su bardağı irmiği ekleyelim. Mavi haşhaşı, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip, mikser sayesinde karıştıralım.
  3. Hazırladığımız haşhaşlı karışımı büyük uzunluk borcama yavaş yavaş dökelim öncesinden ısıtılmış olan 170 derecedeki fırına atalım.
  4. sonrasındasındasında pişen tatlımızı kenara alalım ve soğumuş olan şerbeti üzerine ek edelim. Buradaki püf nokta tatlı sıcak şerbet soğuk olması lazım.
  5. Ben üzeri için 2 paket kremşanti 1,5 su bardağı süt ile çırptım hazırladığım kremşanti karışımını tatlının üzerine yeterlice yedirdim ve üzerini çilek sayesinde süsledim.
Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst