İbiza Tatlısı

RenkliDusler

Active member
İbiza Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket burçak bisküvi yahut bebe büsküvisi de olabilir
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 5-6 adet muz
Muhallebisi için;

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım paket sütlü çikolata
İbiza Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda bisküvileri robotta çekip, tereyağını eritiyoruz ve bisküviler ile düzgünce karıştırıyoruz.
  2. Borcam tepsisine tereyağlı bisküvileri alıp elimizle tepsiye bastırarak sıkılaştırıyoruz.
  3. sonrasındasında muhallebi için süt, un, kakao ve şekeri tencereye alıp muhallebi yapıyoruz.
  4. Muhallebimiz piştikten daha sonra çikolata, vanilya, tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Puding kıvamında pürüsüz olmalı.
  6. Bisküvilerin üzerine muhallebimizi dikkatlice gezdirip her tarafı eşit olacak biçimde yayılır.
  7. En az 3 saat dolapta dinlendirilir.
  8. Bir çay bardağı süt ile krem şanti hazırlanır.
  9. Dinlenen tatlımızın üzerine sürülür.
  10. Tatlımız tepsinin uzunlamasına ortadan bir defa kesilir.
  11. Enine de 4 parmak enliliğinde olacak biçimde kesilir.
  12. Muzlar da tatlıların boyutu kadar kesilir ve uçlarına eklenip.
  13. Spatula yardımı ile sarılır.
İbiza Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst