RenkliDusler
Active member
İncirli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 litre (200ml bardak ölçüsü)
 - 1 fincan nişasta
 - 1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
 - 1 yemek kaşığı un
 - 1 paket vanilya
 - 6-7 tane incir
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle incirleri sıcak suda bekletelim, 10 dakika kadar güzelce yumuşasınlar.
 - Tencerede muhallebiyi yapmaya başlayalım.
 - 1 litre sütü tencereye koyalım bir bardak şeker, nişasta ve unu ekleyelim.
 - Koyulaşmaya yakın olana kadar ocakta pişirelim.
 - Yumuşamış olan incirleri blendırdan geçirelim. Muhallebili karışıma ekleyelim. Uygunca yoğunlaşana kadar pişirelim.
 - Kaselere koyalım, soğumasını bekleyelim. Şimdiden afiyet olsun ????