İrmik Helvalı Sütlü Vişneli Tatlı

RenkliDusler

Active member
İrmik Helvalı Sütlü Vişneli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

Taban helvası için

  • 1.5 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker ( Damak zevkinize gore)
  • 1 paket vanilya
Muhallebisi için

  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı toz şeker (damak zevkinize bakılırsa)
  • 1 tatlı kaşığı margarin yahut tereyağı
  • Yarım paket vanilya
Vişne sosu için

  • 1 kase dolusu vişne
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (damak zevkinize nazaran)
  • Yarım paket vanilya
İrmik Helvalı Sütlü Vişneli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce helva ile başlıyoruz.Tereyağı ve irmiği tavaya alıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
  2. Ayrı bir kapta su ve şekeri kaynatmadan (soğuk su olacak) şeker eriyene kadar karıştıralım.
  3. Kavrulan irmiğe şekerli suyumuzu ekleyelim uygunca çektirelim şerbeti.
  4. En son vanilya koyalım. Helvamızı su ile ıslattığımız borcam tepsimize dökelim metal kaşıkla düzleyelim.
  5. Şimdi muhallebiyi yapalım. Materyalleri bir tencereye alıp yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim. Helvamızın üzerine dökelim.
  6. Vişne sosu için. Vişnelerin çekirdeğini ayıklayıp manuel rondodan geçirdim.
  7. Küçük bir tencereye alıp 1 su bardağı su ekledim nişastayı ve şekeri ekleyip kaynayana kadar karıştırıp pişirdim yarım paket vanilyayı ekledim ve biraz soğumaya bıraktım.
  8. hemen sonrasında vişne sosunu muhallebinin üzerine döktüm.
  9. Ve bir kaç saat dolapta dinlendirdim. Tatlımız hazır. Değişik bir lezzet helvalı tatlı. Yapanlara afiyet olsun ????????‍
    ♀
    ☺
    .
İrmik Helvalı Sütlü Vişneli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst