İrmik Tatlısı

RenkliDusler

Active member
İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı teremyağ
  • 2 bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı irmik
  • Fındık ve ceviz isteğe bağlı
  • Limon kabuğu
  • Tarçın
İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şeker ile suyu karıştırıp eritelim kaynatıp, kenara alalım sütü de kaynatalım.
  2. daha sonra teremyağını eritilip, irmiği kavuralım, rengi kahverengine dönünce fındık ve cevizi ekleyelim 3 dk daha kavuralım. Limonuda ekleyelim.
  3. daha sonra sıvıları ekleyelim suyunu çekene kadar kısık ateşte karıştıralım, 5 dk dinlenmeye bırakalım. daha sonra dondurma ile yada sade bir biçimde servis edelim.
İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst