RenkliDusler
Active member
Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
Kek için;
Not EkleTanımı Yazdır
								Kek için;
- 4 yumurta
 - 1,5 su bardağı şeker
 - Yarım su bardağı sıvı yağ
 - 1 su bardağı süt
 - 3 yemek kaşığı kakao
 - 1 paket kakao
 - 1 paket vanilya
 
- 2 su bardağı süt
 - 200 gram bitter çikolata
 - 1 yemek kaşığı kakao
 - 1 yemek kaşığı şeker
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda ısısında bekletilmiş yumurt ve şekeri köpük köpük olana kadar 5 dk çırpıyoruz.
 - sonrasındasında süt, sıvı yağ, vanilya ve kakaoyu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
 - Un ve kabartma tozunuda ek ederek son defa çırpıyoruz.
 - Evvelden ısıtılmış 175 dr fırında denetimli biçimde pişiriyoruz. Yaklaşık 30-35 dakikada pişmiş olacak.
 - Kekimiz pişerken sütümüzü şekerimizi ve kakaomuzu uygun bir tencereye alarak pürüzsüz hale gelene kadar çırpıyoruz.
 - Son olarak çikolatamızın ek ederek kısık ateşte çikolatalarımız eriyene kadar karıştırıyoruz.
 - Fırından çıkardığımız birinci sıcağı çıkmış kekimizi dilimleyip kürdanla delikler oluşturuyoruz ve sosumuzu güzelce eşit biçimde döküyoruz.
 - Kekimizi soğuyunca dilediğini üzere süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.