İstiridye Tatlısı

RenkliDusler

Active member
İstiridye Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz yahut fındık
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1.5 su bardağı un (kontrollü)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
İstiridye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle şerbetimiz için su ve şekeri karıştırıp ocağa alıyoruz.
  2. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip beş dk kadar kaynatıp ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  3. Hamur için gereken tüm gereçleri karıştırıp ele yapışmayan bi hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  4. Akabinde ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlıyoruz.
  5. Akabinde bastırarak bıçakla form veriyoruz.
  6. Tüm hamura birebir süreci uygulayıp yağladığımız tepsiye diziyoruz.
  7. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
  8. Piştikten daha sonra birinci sıcaklığı geçince soğuk şerbeti üzerine döküyoruz.
  9. Bir iki saat dinlendikten daha sonra servise hazır. Afiyet olsun ????.
İstiridye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst