Kadayıf Sarması (Tam Ölçülü)

celikci

New member
Kadayıf Sarması (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram taze kadayıf
  • 1 kase dövülmüş ceviz
  • 100 gram tuzsuz tereyağı
  • 100 gram margarin
Şerbeti için;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4.5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
Kadayıf Sarması (Tam Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce şerbetini hazırlayalım. Su ve şekeri tencereye alalım kaynadığında altını kısalım. Yaklaşık 20 dakika kaynatalım. Altını kapatmaya yakın birkaç limon damlası ek edelim.
  2. Kadayıfları parmak uzunluğunda alalım. İçine cevizi koyup hayli gevşek olmayacak biçimde saralım.Sardığımız kadayıfları tepsiye dizelim.
  3. Tereyağı ve margarini tavaya alıp, eritelim. Tüm kadayıflara gelecek biçimde üzerine gezdirelim.
  4. 180 derece evvelinde ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  5. Fırından çıktıktan 2 dakika daha sonra ılık şerbetini dökelim. Deneyenlere afiyet olsun ????????.
Dipnot: Ben yalnızca tereyağı ile yaptığımda tatlım bana fazlaca ağır geliyor o yüzden margarin eği yaptım. Siz dilerseniz margarin yerine sıvı yağ da kullanabilirsiniz ???? ben ölçüleri azalttım. Bu ölçülerle büyük bir tepsi çıkıyor.

Kadayıf Sarması (Tam Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst